Skip to content

Inhoudelijke experts

Durf jij ook te groeien?

Het coachen van professionals: training voor inhoudelijke experts

> Wil je binnen je eigen expertisegebied leren coachen?
> Mis je de vaardigheden om te coachen omdat je dit tijdens je opleiding niet hebt geleerd?
> Wil je verantwoordelijkheden samen met het team gaan dragen?
> Zoek je een manier om hogere kwaliteit te behalen binnen het team?
> Voelt een coachende rol nu nog als onbekend terrein?
> Is het je doel om binnen je vakgebied topresultaten te boeken met het team?
> Enne.. deins je niet terug voor een beetje zelfreflectie?

Een volmondige ‘JA’ op al deze vragen? Dan ben je precies op de goede plek!

Compleet-kleur-620x620

De inhoudelijke experts training in het kort

Je bent een ster in je vak. Dat weet je. Je hebt samen met een team de verantwoordelijkheid voor het behouden en verhogen van kwaliteit. Je bent daarin niet de leidinggevende, maar gaat het team coachen. En dat voelt als onbekend terrein. In deze training gaan we er in 8 dagdelen samen voor zorgen dat je coachende vaardigheden binnen je eigen vakgebied onder de knie krijgt. Dat leer je met 8-10 andere vakexperts en van twee ervaren begeleiders. Of je nu behandelaar, personeelsmedewerker, kwaliteitsverpleegkundige of iets heel anders bent: Deze cursus is voor iedereen die wil werken aan een hoge kwaliteit binnen het team. Je leert hoe je samen met het team de verantwoordelijkheid voor hoge kwaliteit draagt. Dankzij jouw skills weet het team weet wat er van ze verwacht wordt en krijg je ze in beweging. Deze training is gebaseerd op positieve psychologie en de ‘Holding Space’-theorie, waarbij transformatie ontstaat vanuit wezenlijk contact en zonder veroordeling.

Tijdens deze training is er volop ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. Wij geloven namelijk niet in ‘alles volgens het boekje’. Juist samen creëren we de tools die jij kunt inzetten in je dagelijkse werk als coachende vakexpert. Dat baseren we op het vakgebied waarin je werkt, het team waarmee je werkt en simpelweg wat past bij jou als persoon én coach.

Bij Horizon draait het om jou en je eigen kracht. We bieden je de skills om professionals te coachen en helpen je een eigen stijl te ontwikkelen.

Leiden-2-400x400
Gidsen-2-400x400
Coachen-2-400x400

Tijdens de training leer je..

.. alle basisprincipes. Dat doen we in deze vier modules:

Module 1: Ik en de groep. We beginnen bij jou, want jij bent je eigen instrument. In deze module reflecteer je op jouw drijfveren en doelstellingen. Je analyseert je kennis en ervaring op het gebied van groepsdynamica en teambegeleiding. Hoe reageer jij in verschillende groepen en wat denk en voel jij dan? Ook krijg je tools aangereikt om dichtbij jezelf te blijven in lastige groepsdynamica.

Module 2: Leren observeren en kijken naar patronen. Om het team te helpen ontwikkelen is het doorbreken van gedragspatronen een belangrijke coachingsvaardigheid. Je leert daarom te observeren vanuit verschillende perspectieven, te kijken naar gedragspatronen in de verschillende fasen van ontwikkeling en te vertrouwen op je intuïtie.

Module 3: Interveniëren in het hier en nu. Als coachende vakexpert moet je weten hoe te interveniëren in verschillende situaties. Tijdens deze module gaan we daar dieper op in. Alles draait om vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen voor een type interventie.

Module 4: Werkvormen. Er zijn veel werkvormen om het team te kunnen ondersteunen. Je gaat ontdekken welke vorm bij jou past en hoe je die werkvorm op een goede manier toepast. Zo kun jij als inhoudelijk expert altijd de beste werkvorm bepalen.

Compleet-wit-620x620

Na de training kun je..

..coachen vanuit zelfvertrouwen. We leggen de lat hoog. Dit is wat je mag verwachten:

– Je hebt, naast je vakgebied, ook eigenaarschap over je coachende skills
– Je beheerst de juiste theorie voor verschillende situaties
– Je voelt je vertrouwt in je coachende rol
– Je ‘past’ niet langer op een team maar draagt samen de verantwoordelijkheid
– Je helpt je organisatie met hogere kwaliteit binnen jouw afdeling
– Je durft te signaleren in het team én in je organisatie
– Je staat stevig in je schoenen als coachende vakexpert

Waarom is onze training anders dan ‘al die anderen’

Horizon ontwikkelt alle trainingen vanuit eigen ervaring met transities. De theoretische basis hadden we al in huis, maar al doende hebben we het ‘coachen van professionals’ ons echt eigen gemaakt. Als linksaf niet werkte, dan gingen we bijschaven en kozen we een andere aanpak. Dit alles leidde tot een pakket waarmee we organisaties en de mensen daarin het zetje geven om te durven groeien. Dat doen we samen. Kennis zit in samenwerken, niet in één persoon. Daarom passen we ons trainingsmateriaal altijd aan op de groep en kijken we ook naar de organisatiecontext. Daarmee leveren we maatwerk. Dat houdt het voor ons ook spannend.. want 36 keer dezelfde training geven is ook niet echt vernieuwend. 😉

Bij Horizon draait het om jou en je eigen kracht. We bieden je de skills om professionals te coachen en helpen je een eigen stijl te ontwikkelen.

Kun je na de training toch nog wel wat advies gebruiken? Je kunt ons altijd bellen!

Meer informatie

Wil je toch nog iets meer weten over deze training? Neem gerust contact met ons op. 

Marielle

Marielle

marielle@horizon-netwerk.nl
06 55 698 761

 

Eefje

Eefje

eefje@horizon-netwerk.nl
06 13 300 223

 

Lot

Lot

lot@horizon-netwerk.nl
06 10 046 265

Klaar om te groeien?

Vraag hier meer informatie op.

Contact opnemen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je gegevens na inschrijving? Lees onze privacyverklaring.