Skip to content

Teamcoachtraining

Teamcoach
training

Durf jij ook te groeien?

Het coachen van professionals: onze teamcoachtraining

> Zoek je een plek om je kennis over teambegeleiding verder te ontwikkelen?
> Wil je de tools om beter te kunnen interveniëren in groepsprocessen?
> Wil je leren hoe je synergie (1+1=3) creëert binnen je team?
> Zoek je een manier om weerstand in je team weg te nemen?
> Wil je die teams begeleiden naar meer zelfstandigheid?
> Is het je doel om toepresultaten te boeken met je team?
> Enne.. deins je niet terug voor een beetje zelfreflectie?

Een volmondige ‘JA’ op al deze vragen? Dan ben je precies op de goede plek!

Compleet-kleur-620x620

De teamcoachtraining in het kort

Of je nu net begint of al langer werkt als teamcoach, deze training legt in 12 dagdelen de stevige basis om blijvende verandering binnen je team te bewerkstelligen. Dat leer je met maximaal 11 andere teamcoaches (in spé) en van twee ervaren begeleiders. We behandelen tijdens de training alle basismodules, van leren observeren tot goed interveniëren. Deze training is gebaseerd op positieve psychologie en de ‘Holding Space’-theorie, waarbij transformatie ontstaat vanuit wezenlijk contact en zonder veroordeling.

Tijdens deze training is er volop ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. Wij geloven namelijk niet in ‘alles volgens het boekje’. Juist samen creëren we de tools die jij kunt inzetten in je dagelijkse werk als teamcoach. Dat baseren we op de fase waarin je zit, het team waarmee je werkt en simpelweg wat past bij jou als persoon én coach.

Bij Horizon draait het om jou en je eigen kracht. We bieden je de skills om professionals te coachen en helpen je een eigen stijl te ontwikkelen.

Leiden-2-400x400
Gidsen-2-400x400
Coachen-2-400x400

Tijdens de teamcoachtraining leer je..

.. alle basisprincipes. Dat doen we in deze zes modules:

Module 1: Ik en de groep. We beginnen bij jou, want jij bent je eigen instrument. In deze module reflecteer je op jouw drijfveren en doelstellingen. Je analyseert je kennis en ervaring op het gebied van groepsdynamica en teambegeleiding. Hoe reageer jij in verschillende groepen en wat denk en voel jij dan? Ook krijg je tools aangereikt om dichtbij jezelf te blijven in lastige groepsdynamica.

Module 2: Coachen en leidinggeven. In deze module gaan we dieper in op de verschillende vormen van begeleiding en wat dit betekent voor jouw rol als teamcoach. Je leert feilloos dat het toepassen van de verschillende vormen een ander effect heeft op je team.

Module 3: Leren observeren en kijken naar patronen. Om je team te helpen ontwikkelen is het doorbreken van gedragspatronen een belangrijke coachingsvaardigheid. Je leert daarom te observeren vanuit verschillende perspectieven, te kijken naar gedragspatronen in de verschillende fasen van ontwikkeling en te vertrouwen op je intuïtie.

Module 4: Een bijeenkomst. In deze module leer je hoe je een bijeenkomst met je team vorm kunt geven. Hoe krijg je die neuzen dezelfde kant op? Hoe zorg je ervoor dat je team hun ontwikkeldoelen gaat opstellen? Je krijgt als teamcoach zicht op de onderlinge interactie en leert hoe je commitment krijgt van je team.

Module 5: Interveniëren in het hier en nu. Als teamcoach moet je weten hoe te interveniëren in verschillende situaties. Tijdens deze module gaan we daar dieper op in. Alles draait om vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen voor een type interventie.

Module 6: Werkvormen. Er zijn veel werkvormen om je team te kunnen ondersteunen. Je gaat ontdekken welke vorm bij jou past en hoe je die werkvorm op een goede manier toepast. Zo kun jij als teamcoach altijd de beste werkvorm bepalen.

Compleet-wit-620x620

Na de training kun je..

..coachen vanuit zelfvertrouwen. We leggen de lat hoog. Dit is wat je mag verwachten:

– Je hebt eigenaarschap over je skills omdat je de juiste theorie beheerst
– Je kent een scala aan mogelijkheden voor verschillende situaties
– Je voelt je vertrouwt in je functie
– Je krijgt een team vol weerstand weer in beweging
– Je helpt je organisatie een transitie door te maken
– Je durft te signaleren in je team én in je organisatie
– Je staat stevig in je schoenen als teamcoach

Waarom is onze teamcoachtraining anders dan ‘al die anderen’

Horizon ontwikkelt alle trainingen vanuit eigen ervaring met transities. De theoretische basis hadden we al in huis, maar al doende hebben we het ‘coachen van professionals’ ons echt eigen gemaakt. Als linksaf niet werkte, dan gingen we bijschaven en kozen we een andere aanpak. Dit alles leidde tot een pakket waarmee we organisaties en de mensen daarin het zetje geven om te durven groeien. Dat doen we samen. Kennis zit in samenwerken, niet in één persoon. Daarom passen we ons trainingsmateriaal altijd aan op de groep en kijken we ook naar de organisatiecontext. Daarmee leveren we maatwerk. Dat houdt het voor ons ook spannend.. want 36 keer dezelfde training geven is ook niet echt vernieuwend. 😉

Bij Horizon draait het om jou en je eigen kracht. We bieden je de skills om professionals te coachen en helpen je een eigen stijl te ontwikkelen.

Kun je na de training toch nog wel wat advies gebruiken? Je kunt ons altijd bellen!

Meer informatie

Wil je toch nog iets meer weten over deze training? Neem gerust contact met ons op. 

Marielle

Marielle

marielle@horizon-netwerk.nl
06 55 698 761

 

Eefje

Eefje

eefje@horizon-netwerk.nl
06 13 300 223

 

Lot

Lot

lot@horizon-netwerk.nl
06 10 046 265

Klaar om te groeien?

Vraag hier meer informatie op.

Contact opnemen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je gegevens na inschrijving? Lees onze privacyverklaring.