Skip to content

Leiderschapstraining

Durf jij ook te groeien?

Het coachen van professionals: onze leiderschapstraining

Zoek je een plek om je kennis over modern leiderschap verder te ontwikkelen?
Wil je leren hoe je synergie (1+1=3) creëert binnen je team?
Is het doel om topresultaten te boeken met je team?

Dan ben je precies op de goede plek!

Compleet-kleur-620x620

De leiderschapstraining in het kort

Vanaf de eerste module kijk je kritisch naar de missie van de organisatie en jouw positie daarin. We brengen jouw kennis en kunde in kaart op gebied van groepsdynamica en teambegeleiding. Daarna gaan we dieper in op de verschillende vorman van begeleiding en wat dit betekent voor jouw rol als leidinggevende. Om je team nóg beter te kunnen helpen ontwikkelen naar professioneel eigenaarschap leer je omgaan met bepaalde patronen en het doorbreken hiervan. Je leert hoe je een omgeving van vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid creëert. Dit zijn namelijk de ingrediënten van een succesvol team. We helpen jou bij het ontdekken van de verschillende werkvormen en hoe je deze toepast. Zodat jij altijd kan interveniëren in het hier en nu. 

Modern leiderschap: Om anderen te bewegen moet je zelf bewogen zijn

Tijdens deze leiderschap training leer je..

.. alle basisprincipes van het moderne leiderschap in veranderende organisaties. Dat doen we in deze zes modules:

Module 1: Ik en het team.  In deze module kijk je naar de missie van de organisatie en jouw positie daarin. Wat is jouw opdracht in een organisatie in beweging. Je reflecteert op jouw drijfveren en doelstellingen. Je analyseert je kennis en ervaring op het gebied van groepsdynamica en teambegeleiding. Hoe reageer jij in verschillende groepen en wat denk en voel jij dan? Wat is jouw impact op de organsiatiecultuur.

Module 2: Situationeel leidinggeven. In deze module gaan we dieper in op de verschillende vormen van begeleiding en wat dit betekent voor jouw rol als leidinggevende. Je leert feilloos dat het toepassen van de verschillende vormen van situationeel leiderschap een ander effect heeft op je team. Hoe krijg je optimaal commitment. Wat brengt je team in beweging?

Module 3: (H)erkennen van patronen. Om je team te helpen ontwikkelen naar meer professioneel eigenaarschap is het doorbreken van gedragspatronen een belangrijke vaardigheid. Je leert daarom te observeren vanuit verschillende perspectieven, te kijken naar gedragspatronen in de verschillende fasen van ontwikkeling en te vertrouwen op je intuïtie.

Module 4: Dienend leiderschap. In deze module leer je hoe je samen met jouw team een analyse maakt op de verhoudingen en de samenwerking. Hoe krijg je die neuzen dezelfde kant op? Hoe zorg je ervoor dat je team hun ontwikkeldoelen gaat opstellen? Je krijgt als leidinggevende zicht op de onderlinge interactie en leert hoe je commitment krijgt van je team. Hoe creëer je een omgeving van vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. De ingrediënten van een succesvol team

Module 5: Interveniëren in het hier en nu. Als leidinggevende moet je weten hoe te interveniëren in verschillende situaties. Tijdens deze module gaan we daar dieper op in. Alles draait om vertrouwen op je intuïtie bij het kiezen voor een type interventie. Daarnaast gaan we in op het onderwerp, omgaan met weerstand. Hoe herken je het onderliggende verlangen en welke interventie zet je daarop in.

Module 6: Methodisch leiderschap. Er zijn veel werkvormen om je team te kunnen ondersteunen. Je gaat ontdekken welke vorm bij jou past en hoe je die werkvorm op een goede manier toepast. Zo kun jij altijd de beste werkvorm bepalen.

Daarnaast krijg je vormen van coachen aangereikt die je als leider in kunt zetten om zo mensen en teams naar een hoger plan te helpen. Invloed zonder macht.

Voor de training maak je een leiderschapsassessment en na de training een persoonlijk leiderschapsplan.

Compleet-wit-620x620

Na de training kan je..

..eigenaarschap nemen. We leggen de lat hoog. Dit is wat je mag verwachten:

  •  Je hebt zelfvertrouwen in je functie als leider
  •  Je helpt je organisatie een transitie door te maken naar meer professioneel eigenaarschap
  • Je signaleert binnen je team én je organisatie en weet hierop de juiste interventies toe te passen
  • Je krijgt je team in beweging naar meer eigen regie en verantwoordelijkheid

Waarom is onze leiderschapstraining anders dan ‘al die anderen’

Horizon ontwikkelt alle trainingen vanuit eigen ervaring met organisaties die in transitie zijn. De theoretische basis hadden we al in huis, maar al doende hebben we het ‘coachen van professionals’ ons echt eigen gemaakt. Als linksaf niet werkte, dan gingen we bijschaven en kozen we een andere aanpak. Dit alles leidde tot een pakket waarmee we organisaties en de mensen daarin het zetje geven om te durven groeien. Dat doen we samen. Kennis zit in samenwerken, niet in één persoon. Daarom passen we ons trainingsmateriaal altijd aan op de groep en kijken we ook naar de organisatiecontext. Daarmee leveren we maatwerk. Dat houdt het voor ons ook spannend.. want 36 keer dezelfde training geven is ook niet echt vernieuwend 😉

Bij Horizon draait het om jouw organisatie en de eigen kracht van je teams. We geven ze de skills om te groeien en als team meer waarde toe te voegen aan jullie organisatie.

Kunnen ze na de training toch nog wel wat advies gebruiken? We staan voor ze klaar!

Meer informatie

Wil je toch nog iets meer weten over deze training? Neem gerust contact met ons op. 

Marielle

Marielle

marielle@horizon-netwerk.nl
06 55 698 761

 

Eefje

Eefje

eefje@horizon-netwerk.nl
06 13 300 223

 

Lot

Lot

lot@horizon-netwerk.nl
06 10 046 265

Klaar om te groeien?

Vraag hier meer informatie op.

Contact opnemen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je gegevens na inschrijving? Lees onze privacyverklaring.